BMAX instructies (plaatsen van een screenprotector)

Wij van BMAX verkopen verschillende soorten screenprotectors. Op deze pagina leggen wij per type screenprotector uit hoe je deze het beste kan plaatsen. Welk type screenprotector jij hebt besteld vind je terug op de pakbon/mail van de leverancier. Klik hieronder op het door jou bestelde type screenprotector voor specifieke textuele uitleg en voorbeeldfilmpjes.

Algemene instructies

  • Plaats een screenprotector altijd zo recht mogelijk. Een niet recht geplaatste screenprotector zal eerder loslaten en heeft sneller last van luchtbellen. Dit komt omdat een scheef geplaatste screenprotector aan een of meerdere zijde zal ‘zweven’ boven het scherm en op deze plaatsen stof en vuil zal aantrekken. Wij kunnen geen garantie geven op een screenprotector welke scheef is geplaatst.
  • Werk in een stofvrije ruimte. Het laatste wat je wilt is neerdalende stofdeeltjes op het net schoongemaakte scherm van jouw smartphone, of nog erger, op de hechtingscoating van de screenprotector als je het folie eraf haalt.
  • Maak het scherm van jouw telefoon goed vetvrij met de meegeleverde doekjes. Wellicht is het scherm niet voldoende schoon te maken met de meegeleverde doekjes, gebruik dan een alcohol- of brillendoekje om het resterende vuil te verwijderen. Ook een nieuwe telefoon moet grondig worden schoongemaakt, omdat hier vanaf fabriek een coating op zit welke het plaatsen belemmert.

Plaatsen van een normale glazen screenprotector (2.5D)

1. Maak de telefoon grondig schoon en stofvrij met meegeleverde doekjes.

2. Verwijder de beschermfolie en lijn de screenprotector uit in het midden van het scherm. Niet iedere screenprotector bedekt het volledige scherm. Dit komt door afgeronde schermranden waar dit type screenprotector niet kan hechten.

3. Laat de screenprotector precies in het midden van het scherm ‘vallen’ en druk in het midden op de screenprotector. Deze zal nu geleidelijk over het hele scherm hechten.

Plaatsen van een full cover glazen screenprotector (2.5D of 5D)

1. Maak de telefoon grondig schoon en stofvrij met meegeleverde doekjes.

2. Verwijder de beschermfolie en lijn de screenprotector uit in het midden van het scherm. Niet iedere screenprotector bedekt het volledige scherm. Dit komt door afgeronde schermranden waar dit type screenprotector niet kan hechten.

3. Laat de screenprotector precies in het midden van het scherm ‘vallen’ en druk in het midden op de screenprotector. Deze zal nu geleidelijk over het hele scherm hechten.

4. Dit type screenprotector kan tot 24 uur nodig hebben om volledig te hechten. Mits recht geplaats verdwijnen de luchtbellen die nu nog op het scherm zitten binnen 24 uur. Toch scheef geplaatst en als gevolg hiervan luchtbellen? Het onderstaande filmpje laat zien hoe je deze luchtbellen kan proberen te verwijderen.

Plaatsen van een full cover folie screenprotector (PET)

1. Maak de telefoon grondig schoon en stofvrij met meegeleverde doekjes.

2. Deze stap bepaalt of de screenprotector mooi recht op jouw scherm komt of niet. Vouw voorzichtig 1 centimeter van de bovenkant van beschermfolie 1 cm terug en lijn de screenprotector uit met het scherm aan de bovenkant en druk de screenprotector aan de bovenzijde op het scherm. Gebruik bij het uitlijnen bijvoorbeeld de uitsparing voor de speaker of camera.

3. Pak de squeezy. Dit is het kaartje waarmee je de screenprotector kan aandrukken.

4. Gebruik de squeezy met je rechterhand om de screenprotector op het scherm te geleiden terwijl je met je linkerhand de rest van beschermfolie 1 onder de screenprotector uit trekt. Doe dit rustig en voorzichtig. Als je nu nog stofjes ziet op het scherm waar de screenprotector nog niet hecht is dit hét moment om deze met de stofverwijderingssticker te verwijderen.

5. De screenprotector zit nu mooi recht en in het midden op het scherm. Gebruik nu de squeezy om de zijkanten van de screenprotector om de schermranden te duwen.

6. Verwijder beschermfolie 2 en druk met de squeezy of je vingers en het microvezeldoekje de screenprotector nogmaals aan de zijkanten goed op het scherm.

Mijn screenprotector heeft na plaatsing last van grote luchtbellen. Hoe los ik dit op?

Er zitten luchtbelletjes onder mijn volledig dekkende (glazen) screenprotector

Onze volledig dekkende screenprotectors voor bijvoorbeeld Apple iPhones en OnePlus telefoons hebben soms tot 24 uur nodig om volledig te hechten aan het telefoonscherm. Luchtbellen aan de randen van het scherm trekken binnen 24 uur weg, mits goed geplaatst. Trek een dergelijke screenprotector dus niet meteen van het scherm. Wij vergoeden geen screenprotectors die niet de tijd hebben gekregen goed te hechten.

Als de luchtbellen na 24 uur nog steeds aanwezig zijn en je ze ook niet weg kunt drukken kan dit twee oorzaken hebben:

1. De screenprotector is niet recht geplaatst waardoor een gedeelte van de screenprotector ‘zweeft’. Dit zorgt voor luchtbellen aan weerszijden van de screenprotector.

2. Je gebruikt een telefoonhoesje dat te ver over de voorkant van het scherm komt waardoor deze tegen de screenprotector drukt. Dit zorgt ervoor dat de screenprotector omhoog komt te staan en dit zorgt vervolgens voor luchtbellen. Om dit te voorkomen heeft BMAX ervoor gezorgd dat een BMAX telefoonhoesje altijd samen gaat met een BMAX screenprotector.

Neem pas na 24 uur contact met ons op als je hier last van hebt. Wij kunnen je niet helpen als de screenprotector niet 24 uur de tijd gekregen heeft te hechten of als deze niet recht is geplaatst.

Er zitten luchtbelletjes onder mijn normale (glazen) screenprotector

Als je normale (glazen) screenprotectors hebt besteld en deze na plaatsing last heeft van luchtbelletjes komt dit door stofdeeltjes die niet goed zijn weggehaald voor plaatsing. De meeste screenprotectors worden in 2-pack geleverd. Let bij het plaatsen van de tweede screenprotector op het volgende:

  • Plaats de screenprotector het liefst in een relatief stofvrije ruimte, denk bijvoorbeeld aan de badkamer.
  • Maak het scherm goed schoon met de meegeleverde natte en droge doekjes en haal de laatste stofjes voor het plaatsen van de screenprotector weg met de stofverwijderingssticker (dust absorber).
  • Als je nog last hebt van luchtbelletjes aan de randen kun je de screenprotector aan deze kant voorzichtig optillen en met de stofverwijderingssticker voorzichtig proberen het stofje te verwijderen. Dit is geen garantie dat het stofje en de luchtbel ook daadwerkelijk zal verdwijnen.