BMAX instructies (plaatsen glazen en plastic screenprotectors)

Wij van BMAX verkopen verschillende soorten screenprotectors. Op deze pagina leggen wij per type screenprotector uit hoe je deze het beste kan plaatsen. Welk type screenprotector jij hebt besteld vind je terug op de pakbon/mail van de leverancier. Klik hieronder op het door jou bestelde type screenprotector voor specifieke textuele uitleg en voorbeeldfilmpjes.

Algemene instructies

 • Plaats een screenprotector altijd zo recht mogelijk. Een niet recht geplaatste screenprotector zal eerder loslaten en heeft sneller last van luchtbellen. Dit komt omdat een scheef geplaatste screenprotector aan een of meerdere zijde zal ‘zweven’ boven het scherm en op deze plaatsen stof en vuil zal aantrekken. Wij kunnen geen garantie geven op een screenprotector welke scheef is geplaatst.
 • Werk in een stofvrije ruimte. Het laatste wat je wilt is neerdalende stofdeeltjes op het net schoongemaakte scherm van jouw smartphone, of nog erger, op de hechtingscoating van de screenprotector als je het folie eraf haalt.
 • Maak het scherm van jouw telefoon goed vetvrij met de meegeleverde doekjes. Wellicht is het scherm niet voldoende schoon te maken met de meegeleverde doekjes, gebruik dan een alcohol- of brillendoekje om het resterende vuil te verwijderen. Ook een nieuwe telefoon moet grondig worden schoongemaakt, omdat hier vanaf fabriek een coating op zit welke het plaatsen belemmert.

Welke screenprotector heb ik ontvangen?

De verschillende soorten screenprotectors herken je aan de toevoegingen achter de naam in de mail die je van de leverancier hebt ontvangen. Deze naam staat ook op de pakbon. Bijvoorbeeld:

Normale glazen screenprotector (2.5D)

Volledig dekkende glazen screenprotector (2.5D of 5D)

Volledig dekkende glazen screenprotector folie (PET)

Stappenplan plaatsen vlakke glazen screenprotector (2.5D)

 1. Gebruik het natte doekje en droge doekje (in deze volgorde) om het scherm van vuil en vettigheden te ontdoen.
 2. Gebruik de dust absorber om net voordat je screenprotector plaatst het laatste stof van het scherm te verwijderen.
 3. Neem de glazen screenprotector en trek met behulp van de sticker het beschermfolie van de screenprotector. De kant waar je het folie van af trekt is de kant die op de telefoon zal hechten.
 4. Lijn de screenprotector uit boven/met de telefoon en laat deze op het scherm vallen. Het is belangrijk dat dit in een keer goed gaat.*
 5. Druk op het midden van de screenprotector. De hechtingscoating zal nu zijn werk doen. Druk eventuele luchtbellen naar de zijkant met behulp van een pasje of je vinger.

* Als je de screenprotector per ongeluk scheef op de telefoon laat vallen kun je dit soms nog herstellen door de screenprotector een klein stukje op te tillen en opnieuw uit te lijnen. De kans is echter aanwezig dat als je dit doet de hechtingscoating van de glazen screenprotector stof aantrekt wat resulteert in een minder fraai eindresultaat.

Plaatsen van een full cover glazen screenprotector (2.5D of 5D)

 1. Maak telefoon grondig schoon en stofvrij met meegeleverde doekjes.
 2. Verwijder beschermfolie en lijn de screenprotector uit met het midden van het scherm. Niet iedere screenprotector bedekt het volledige scherm. Dit komt door afgeronde schermranden waar dit type screenprotector niet kan hechten.
 3. Laat de screenprotector precies in het midden van het scherm ‘vallen’ en druk in het midden op de screenprotector. Deze zal nu geleidelijk over het hele scherm hechten.
 4. Dit type screenprotector kan tot 24 uur nodig hebben om volledig te hechten. Mits recht geplaats verdwijnen de luchtbellen die nu nog op het scherm zitten binnen 24 uur. Toch scheef geplaatst en als gevolg hiervan luchtbellen? Het onderstaande filmpje laat zien hoe je deze luchtbellen kan proberen te verwijderen.

LET OP: Door de sterke eigenschappen van het geharde glas tempert deze de impact waarmee het scherm van uw smartphone wordt geconfronteerd. Hierdoor wordt schade aan het scherm van de smartphone meestal voorkomen, maar de screenprotector kan wel breken. Verwijder een gebroken screenprotector altijd met handschoenen en een beschermende bril om verwondingen te voorkomen!

Plaatsen van een full cover folie screenprotector (PET)

 1. Maak telefoon grondig schoon en stofvrij met meegeleverde doekjes.
 2. Deze stap bepaalt of de screenprotector mooi recht op jouw scherm komt of niet. Vouw voorzichtig 1 centimeter van de bovenkant van beschermfolie 1 terug en lijn de screenprotector uit met het scherm aan de bovenkant en druk de screenprotector aan de bovenzijde op het scherm. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de uitsparing voor de speaker of camera.
 3.  Pak de squeezy. Dit is het kaartje waarmee je de screenprotector kan aandrukken.
 4. Gebruik de squeezy met je rechterhand om de screenprotector op het scherm te geleiden terwijl je met je linkerhand de rest van beschermfolie 1 onder de screenprotector uit trekt. Doe dit rustig en voorzichtig. Als je nu nog stofjes ziet op het scherm waar de screenprotector nog niet hecht is dit hét moment om deze met de stofverwijderingssticker te verwijderen.
 5. De screenprotector zit nu mooi recht en in het midden op het scherm. Gebruik nu de squeezy om de zijkanten van de screenprotector om de schermranden te duwen.
 6. Verwijder beschermfolie 2 en druk met de squeezy of je vingers en het microvezeldoekje de screenprotector nogmaals aan de zijkanten goed op het scherm.